Nu så här i den sena timmen på vårt gamla år, 2010, vill jag visa er en lite tillbakablick på året som gått, vad som hänt på min blogg. Se här nedan. Jag återkommer den 2:dra januari 2011 med nya infall om konsten och livet. Ett Gott Nytt År önskar jag härmed Er alla!

30 december 2010

Januari

Allmänt

Bruno Liljefors    Akvarell

 

Året som gått:

En liten tillbakablick av vad som varit det gångna året. Först ut var tungviktaren Bruno Liljefors och min läromästare Norrköpingskonstnären Albert Sjöström. Denne Liljefors som jag som grabb först läste om i skolböckerna,och sedemera kunde låna böcker om på biblioteken. Jag beundrade hans djurmålningar mycket men som numera är mera avvägt eftersom jag har andra målare som jag tagit till mig senare i livet.

Albert Sjöström, som gav lektioner när jag var tonåring och alltid ställde upp och gav goda råd. Som den gången jag besöker honom med en pastell en driven konstnär gjort till mig och visar upp denna, och Sjöström tyckte att min akvarell var bättre än den drivna konstnärens. Denna glädje bar jag med mig mycket länge.

30 december 2010

Februari

Allmänt

Inge Schiöler

 

Denna månad ägnade jag åt en av mina favoriter målaren Inge Schiöler.Sedan jag först fick se en utställning i Göteborg av honom i början av sextio-talet har jag älskat hans måleri. Han är en expressionist av klass, och hans måleri har sedan dom hittade en hel del dukar i en gammal utdragssoffa hos modern varit välkända. Schiöler hade sagt till modern att ej visa dem för någon eftersom dom ej var riktigt färdiga. Dock efter hans död gjorde modern en god gärning när hon visar orginalen för konstfolket i staden Göteborg, det blir även flera böcker om Inge Schiöler åren där efter och Schiöler kom sedan att framstå som en av landet främsta landskapsmålare.
Jag berättade sedan litet om mitt eget måleri under februari månad.