Ulricehamns museum


När jag fick min utställning på Ulricehamns museum så föregicks den av en hel del möten med kulturfolket där.De tog upp så enkla saker som hur många målningar som kunde rymmas, att de borde ha samma ramar,och ha ungefär samma storlekar. Ville gärna se papper på utbildningar och hur affischerna skulle se ut. När det var avklarat så avsattes en tid på en månad för min utställning där nästkommande år.


31 januari 2011

Under ombyggnad

Allmänt


För närvarande håller Ulricehams museum stängt. Museet planerar för nya moderna utställningar som ska åskådliggöra Ulricehamnsbygden långa och spännande historia med dess unika kulturlandskap. Utställningarna kommer att kretsa kring Ulricehamns förhistoria och den medeltida staden Bogesund.

Nu finns de första ritningarna av det nya museet till beskådande:

 

 

 

 

31 januari 2011

Nystämt piano

Musiker

Jag brukar vilja ha levande musik på mina visningar och det bemöttes med stor skepsis, eftersom ingen innan kommit på den tanken. Allt skulle bli vid det gamla på det ålderstigna museet i den lilla staden. Men efter en del resonemang med musechefen så kunde hon faktiskt tänka sig detta, om jag förstås betalade pianisten av egen plånbok vilket jag naturligtvis gjorde. Men nu var kruxet hur skulle vi kunna få ett piano till museet,och vad skulle detta kosta? Jag tog kontakt med Rydbergs piano i staden och han lovade att ett piano skulle köras dit dagen innan öppnandet. Allt stämde och pianot nystämt och fint stod där på öppningsdagen.