28 juli 2012

Förändringar

Allmänt

De senaste 20 åren har konsten förändrats mycket - jag tänker på "de som köper konsten".Medan många köpare tidigare hela tiden gick på de mera kända namnen(trots priserna)är det i dag mera är människorna alltmer befriade från dessa namn som florerat i media hela tiden. Jag menar fult målade skator betingar inga höga priser längre även om de råkar vara målade av herr Liljefors. Detta är ett bra och ärligt sätt lära känna bra måleri av även andra.
 
Kunderna/köparna verkar vara mera kunniga numera när de handlar konst till sina hem och har en egen klar upp-
fattning på en större marknad för konsten. Numera köper de lätt en Siri Deckert eller en Vera Nilsson som ändå har uppvärderats litet senaste åren. Jag kommer över Vera Nilssons litografier ibland som fort säljes vidare.
 
Jag tycker det folkliga intresset även för auktionsfynd blivit stort och det beror ej på TVs sändningar av antikrundan utan att folk äntligen "har råd skaffa sig vackra saker"vilket var värre för sådär 20 år sedan.Så jag rekommenderar mina läsare att besöka en auktion någon gång - för det kan löna sig nämligen?
Nu på lördagen åker jag nedåt Växjö igen för att titta på en del utställningar
samt "lämna in några tavlor"till försäljning där. På hemvägen besöker jag
galleri Småland och pratar litet äventyr med den gode Staffan Nilson.
 
Vi har vikt december för en visning så vi får se hur det blir där?
En samlingsvisning kanske eftersom det är litet tunt med nya alster.
Kanske F,Knafve skulle vara en god idé att visa då jag har några stycken?
 
Till slut kom sommaren
den väldiga naturen bjuder
på alla värme vi saknat.
 
De som väntar på nåt gott
väntar aldrig för länge......
så njut av solen innan regnet
till slut överfaller oss ........................

26 juli 2012

Naket

Allmänt

 
 
 
 
 
 
iMånga människor tycker inte om idrotten - och absolut inte att TV sänder så många timmar från London. Jag kan förstå dem trots allt - men som tur är finns fler kanaler än TV 1 och TV2 att kolla på för denna gruppen människor.
 
Olympiska spel återkommer vart fjärde år precis som riksdagens val så vi får väl stå ut med detta?
 
Själv tittar jag bara på de grenar vi svenskar har en chans och är med slåss om medaljerna. Det lär ej bli så många denna gång heller, vi är ett litet land med rätt dåliga förmåner. Men jag tror ändå på Alshammar i simning och kanske någonting i kanot? Den jättemysiga Anna Lindbergh önskar jag all lycka och att hon kan sno hem ett brons i alla händelser, och visa modern att hon också är en suverän idrottskvinna? Lycka till Anna.