31 maj 2012

249 ?

Allmänt

Ni som är litet äldre minns säkert sossen Tage G.Petterson som fortfarande är med på banan - han har tidigare varit ute och ifrågasatt antalet riksdagledamöter.Nu har han åter väckt frågan till hans partivänners förtret eftersom dom naturligtvis vill ha allt kvar, som det varit förr. Jag har vid några tillfällen nämnt det här på sidan och tyckt i många år att en förändring vore det enda rätta. Men jag tycker det skall skäras ännu mera med 200 ledamöter -då det skulle sparas pengar som kan sättas på annat och att en förändring skulle "lägga ett större ansvar på ledamöterna"om man minskar dom här individerna som ändå inget betyder/påverkar. De flesta deltar aldrig i ens en debatt.

Nu är det mest alla dessa småpartier som stretar emot och absolut ej vill ändra förordningen. De enda som talat om det i alla fall är moderaterna, folkpartiet med general Björklund,och miljöpartiet samt SD. Dom har talat för 249 ledamöter i riksdagen - som är litet i enlighet med den demokrati alla snackar om? Men i grunden vill dom andra värna om sina kompisars/sina vänners levebröd säger Tage G,Petterson.

31 maj 2012

249 ?

Teckningar
Slutligen det här växande "politiska patrasket"håller hårt i sin adel - fastän dom ej bryr sig om att det tär på våra resurser för varje år. Dom beslutar om egna löner, egna pensioner, egna boenden, bidragsresor,och jag vet inte allt.

Dom här människorna skall ej ha mer förmåner för att dom nu tagit sig in i riksdan, denna skyddade verkstad för folk som ej vill göra rätt för sig på ett ärligt sätt? De ska ej ha mera förmåner än arbetarna faktiskt,om vi vågar ta in den demokratiska aspekten i resonemanget?

De flesta sitter där på en gymnasienivå och vi vill ej se "fler politiska broilers där"rakt ner i RosenbadsGrytan. Dessutom för att komma in där och representera sitt folk - skall alla som gör den ansträngningen HA EN YRKESERFARENHET som vi andra ute i samhället. Då, först då har den enskilde politikern något på fötterna. Men som Tage G, Petterson sade i sitt sluttal - detta kommer att ta tid mina vänner.

30 maj 2012

Bra Tips

Musiker

I Stockholm finns som bekant mycket - även när det gäller inköp av skivor. Kan rekommendera BIRKA JAZZ som även säljer & köper in CD och gör Ni kan köpa skivor betydligt billigare,ja om ni står ut med begagnat vill säga?

Där brukar jag leta ibland när jag finns i staden - och hade gärna köpt trioskivan Sweet Ballads för lägre summa än 220 kronor som den kostade genom OJs försorg. Undra sedan på att så många miljoner sitter och laddar ner sin musik? Okey ni kan nå Birka Jazz på; www.birkajazz.com eller ringa dem 08/6115595. Men nya CD går ej få tag i där det måste som bekant gå några år innan de hamnar på Birka Jazzmagasin.