31 januari 2013

Bortglömd grupp`?

Allmänt

Visningar av konst för dementa invigs i dagarna något jag tycker är mycket mycket bra. Att dessa handikappade människor får chansen komma ut och titta på fina tavlor och det började på nationalmuseum. Sen följde Malmö konsthall med flera förebilden var Modern Art i New York som startade detta redan 2005 för dementa.
 
Många av oss friska undrar kanske - men vi som lever som "vore vi odödliga"borde beakta detta betydligt mer än vad som visat sig vara fallet, en del tycker att den här gruppen bara är ivägen och bryr sig heller inte. Den första träffen heter Möten & minnen" som invigdes i måndags och som handlar om att utbilda personal i att framför allt kunna hålla visningar för våra demenssjuka. Flera museer i landet kommer nu följa exemplet.

31 januari 2013

Startskottet.

Allmänt

Visst är det något särkilt med dagsljuset så här års? Som redan lockat ut många i sina sovande trädgårdar där man i alla fall kan se till få bort alla jordhögar som mullvaden gräver under äppelträden? Vissa jordhögar är faktiskt en halv meter höga - så det är kraftiga små djur det där. Efter det jag tagit bort björkveden och fått denna under tak så blir det inget utejobb ännu på ett tag, vintern är tyvärr kvar här på sydsvenska höglandet.
 
I morse ljusnade det redan 07.20 här hemma och fastän det går segt framåt vårkanten så öker växtkraften på mina buskar utanför och man kan se att knopparna kommer från stjälkarna på krusbärsbuskarna. Men jag borde se om mina krukväxter bättre förstås - trots jag är dålig påatt föda upp egna krukväxter. Så det där att gå omkring och norpa små skott och få dem att växa senare är ej min modell heller. Bättre går det med att norpa utav blad som är dåliga för att växten skall få mera kraft att växa i samklang med värmen i mina fönster. Nåja, det där med sticklingar bryr jag mig inte heller om precis, men annars sköter jag både huset och hemmet ganska bra sägs det? Men tänka sig vi går snart in i februari månad, och redan i mitten av mars kommer jag plocka mycket ute i trädgården.