31 mars 2013

Bra Konst.

Allmänt

Riktigt bra konst har en tavla om "den stegrar livskänslan" säger Folke Edwards.Det vill säga om den i någon mening kan "förnya & fördjupa min upplevelse"menar han. Tja upplevelsen av själva livet alltså. För mig själv och den verklighet där vi framhärdar.Denna beskrivning är bra anser jag.
 
Trots det är en gammal fråga VAD ÄR KONST så har den aldrig riktigt kunnat klargöras på ett bra sätt.Så varför tar media och dessa kritiker upp frågan så ofta - då ordet betyder som i det här fallet definiera,karaktärisera fenomenet? En målning - en tavla förutsätter väl ändå något unikt, något ytterst personligt gissar jag?Enda gränsen är väl närmast att kunna utröna OM det är välgjort riktigt arbetat av utövaren, så ordvalet kvalité hör absolut inte hit.
 
Här måste människan kunna lita på sin intuition basta. Själv håller jag på det här om att mångfalden förmår stimulera den esttetiska känsligheten samtidigt genom att det blir nytt och något oväntat för både målaren som åskådarna,på så sätt kommer måleriet rätt nära för vad det kan vara, med andra ord "en bra gjord tavla"svårare behöver det ej vara?Så har jag tyckt sedan i början av 80-talet och faktiskt fått medhåll av rätt många.

31 mars 2013

Slut på Påsken

Allmänt

Äntligen är Påsken slutförd och det känns bra, de här långa traditions-bundna helgerna är för tråkiga. Och finge jag välja "bort någon av dem skulle det bli Påsken".Firandet av julen blir något annat - då denna infaller i nära slutet av ett år så julen ligger bättre i tiden. Dessutom vilket ej är minst viktigt JULEN ÄR BARNENS TID.
 
Då dessa förväntar sig klappar/gåvor av föräldrar & anhöriga. Men det kristna budskapet i båda fallen är nästam helt utsuddade tyvärr, bara de mest kyrkliga firar de här helgerna på ett sätt som från början var meningen.Men traditioners makt är stor såväl att "fira de här helgerna som att bevara Kungahuset",så människorna har inget val här heller det är ju den bistra sanningen. Men nu är vi i april....som ändå anses vara en vårmånad, så nu skall vi vara glada och njuta av att den närmaste tiden få mera sol vi bleka Nordbor?