31 mars 2014

Just så.

Allmänt

Den minsta av arten människa
hårlös och med upprätt gång-
försökte få den stora av arten människa
att vara modig någon gång.
 
Men den lilla arten av människa
som hela tiden fann sig så rätt-
hårlös och med upprätt gång,
gav sig så helt utan minsta vett....
 
Är det så det ska vara efter
det ljudlösa skrattet undrade vi-
när känslostormarna lagts ut,
I ett enda förbaskat tjuuut?
 
 
 
 
Att denna Maud Olofsson kan neka till att komma till KU-förhören ifråga om hennes kunskaper i den vidlyftiga affären kring Nuonaffären är märklig tycker jag - och hur stadsministern skyddar henne i frågan?Även om hon nu är en politiker utanför regeringen i dag, så är hennes nej verkligen besvärligt för henne och Alliansen som hon skapade
 
Att sedan skylla på att hon "Glömt alla turerna i ärendet"är bara förbannat skamligt för henne och att det gått fem år sedan dess.Men i hennes bok om gamla minnen kan hon utan vidare berätta händelser som är mer än 20 år tillbaka i tiden - så detta är dumheter i den största affär regeringen haft och kostat oss dryga 15 miljarder kronor.
 
Vi som minns historien från 2013 och att jag själv läste och hörde debatten i media där de närmaste tjänstemännen varnade henne för för att priset på Nuon var alldeles för högt.Bland annat visste hon tidigare att stadsministern var in
formerad i ärendet. Men numera, har även minnesluckor för dumsnuten Rienfeldt kommit i dagern, så man undrar hur dom där två tänker och om de kommer ställa upp inför KU,gubbarna i år?
 
Och inte nog med detta - efter att hon slutade på näringsdepartementet har hon/fastän hon ej skött jobbet/fått en massa styrelsuppdrag vilket hon aldrig borde fått föränn hon lägger korten på bordet i Nuonaffären.Man undrar om dessa tjänster är för att hon lurade oss på alla dessa miljarder våra elkunder betalat i en affär med Arise med flera?
Jaa affären är en skam för Sveriges regering som började redan 2009 - och där Vattenfall betalade kusliga 97 mil-
jarder för det Holländska energibolaget....Affären är den största i vår historia, så Oloffson bör släpas till KU genast.

31 mars 2014

Att besöka.

Allmänt

Jag har länge skrivit här på sidan om olika målare/konstnärer,och vill nu anmäla en utställning där det visas en stor samling konst av målaren Inge Schiöler vernissagen började nu i söndags på Fahlnaes galleri i Göteborg.Öppet är det mellan klockan 12oo till 16oo och galleriet ligger på Arkivgatan 1 bortom Valand.
 
Det är mycket från privata samlingar och andra öppettider är tisdag - torsdagar klocan 11oo till 18oo-
Telefon är 031--7112028-passa på se måleri av en av de bästa kolorister vi haft i vårt land någonsin..
Jag lovar - Ni kommer ej att bli besvikna.