26 november 2017

C.L.Larsson

Allmänt

En akvarell av en Impressionist som hade,en nästan hatisk inställning till kamraten Strindberg.Tänka sig två konstnärssjälar som haft så mycket tillsammans tidigare - senare kom att avsky o hata varandra ?
Strindberg skrev en gång till Larsson; "Vi ses i min nästa pjäs din djävel"
Till roligare saker hör att Stockholm fått en rad NYA Gallerier speceillt i Gamla Stan.Jag har berättat tidigare jag besökt o lämnat mina visitkort på ställen som Galleri Norrsken - och Galleriet Riddaren som sköts av kvinnor.Sedan tyckte jag att avgiften för 14 dagar för en visning var,,,tja ocker? Rätta mig om jag har fel?
 
Allting kostar i samhället och så är det bara,men att slå på såna belopp rimmar illa o är oförskämt? För samma lokal i Göteborg är det halva priset där jag senast gav 6000 kronor för 10 dagar i city. Stockholmsdamerna begär 9000 med viss rabatt till de som innan har stält ut där..Mastigt är det så vi får se hur det blir med Gamla Stan?Bäst är att vi utställare får sköta oss själva hela tiden och kan be om hjälp i vissa frågor.Och jag är med i Alliansen och får 10 procent av Galleriet Riddaren hörde jag nyligen..Båda gallerierna är unika lokaler med stockar i taken,och stenväggar - i  valven som är sen tiden Bellman gick omkring i staden, detta ger äkta känsla.

26 november 2017

Inte nog med det...3

Allmänt

Statens konstråd bara fortsätter med sina felaktiga "upphandlingar av konst"de tecknade ett avtal 2015 i något dom döpte till Industrisamhällets förändring.Och där det förekom en direktupphandling bakom ryggen på alla andra.Det visar sig att myndigheten(finns tusental i det här landet)Förvaltningsrätten tidigt beslutade förra året att avtalet var giltigt,och att därmed denna förvaltning hjälper till att direktuppköpen kvarstår?
 
Nu ligger detta för överklagande i kammarrätten i Stockholm.Och får hjälp av advokater för att kunna komma tillrätta med konstrådets kriminella beteende i en viktig fråga för just utsatta konstnärer.Man anser att denna handel  föregåtts av en kravbild som vissa konstnärer har haft under processens gång.Vi följer vad som händer i januari 2018 med stor spänning o att det blir som vi alla hoppas på,att statens konstråd får en knäpp på näsan?