6 april 2019

Även Dansen -

Allmänt

Även Dansen stå numera "med tomma Dansgolv"- som har tappat allt intresse, så möttes man förr i tiden på fredagar/lördagar med bra dansband som lirade lugna låtar.Detta tapp började på 1970,talet och det drabbade hårt vår landsbygd tyvärr.Vi som bodde på landet har litet mera behov av bara tanken på ett Dansställe ? Att komma ut och träffa trevliga/glada individer och kanske även möta en rar flicka/kvinna som ett bra sällskap i det grå vardagslivet/ vardagsslitet ?
 
Nu snackas det om HUR vi ska kunna bryta denna nedåtgående trend ?Det är tråkigt se hur allt bara försvinner som kulturutbuden,och nu till ock med fungerande dansställen där man ej behöver
ta in dyrt käk för att få vara närvarande ? Det ska räcka med en avgift vid entrén för att komma in till kvällens härligheter,precis som det var fram till slutet på 1970,talet ? Huvudanledningen är ju att det kommer "för litet människor"till ställena..som fanns så många utav innan om åren.
 
Apropå min klagan/min upplysning om detta med nöjesbranchens egen höjdare,så så fann jag en artikel i BT i slutet på mars månad där Lena Öjler och hennes vän fixade annonser om evenemang Dans där de tycker att folk bör få komma ut som förr och Dansa och ha en mysig kväll ? Eller som dom sade till media - vi ska väl ej" behöva Dansa ensamna"på ett stort golv?Det ger dessutom en del motion...något vi behöver än mer nu när Dansen försvunnit i Sverige ?
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress