Visst är det väl så att vi alla nästan har våra favorit ställen ? Ikeas köttklassiker är ju en jag skrev om tidigare.Men så finns det ställen man besökt under långa tider som fungerat bra,men så märker man att den charm och det stället stod upp för innan bara säckar ihop. Det har nu hänt med favoriten Wasahof där det smugit sig in en sletrian,en trötthet och det är en farlig väg.
 
Det går inte hur länge man än haft en restaurang, eller annat service företag att "luta sig tillbaka"och köra som om ingenting hänt..fastän åren går? Wasahof där intill dramaten i staden är en annan klassiker, ett välbesökt ställe med gamla traditioner och bra priser. Restaurangen startas upp redan 1899 som ett matvaru café nummer 46. Visserligen kör de med kötträtterna men även soppor som slår ut det mesta åtminstone i det här landet..Miljön är ombonad med träpaneler väggfasta skinnsoffor - och mörka målningar på väggarna.Ett Parisiskt Bistro,där det sitter drösvis med folk i medelåldern/och även damer,..stamgästerna utgör 50 procent.
 
Men fusket med maten, visar sig alltmer vara riktiga stolpskott,,när man frågar någon gäst.Rätterna är numera styvmoderligt behandlade och flarnkorgen med sorbet har inte alls den käckighet den alltid haft innan? Nästan allt detta Franskinspirerande håller på att dö ut bara? Om något ej passar en gäst så byts det omdelbart ut förvissa,,,men då är det redan kört ?Nåja,straxt ska jag till huvudstan igen så besöket på Wasahof är redan med på schemat..väl mött.
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress